3 maj 2014

Blå Somalikattunge ledig!

En fantastisk Somalikattunge är ledig

S* All Inclusive heter en uppfödare i Solna som just nu har en nio veckors Somalikattunge ledig för tingning. Det är naturligtvis en rasren Somali vi talar om, en blå hona, alldeles förtjusande. Mamman heter Jagoda, pappan heter Alec Eiffel. Två urtjusiga föräldrar. Vi har själva tingat hennes syster, som helt enkelt valde ut oss då vi kom för att se henne för första gången, när hon valde ut oss tog vi hennes signaler på allvar.

Vår tingade hona heter Hazel Zoey Lazuli, ett långt krångligt namn som blev till efter ett samarbete i familjen, alla fick vara med. Till vardags blir det bara ett eller två namn. Men hur som helst, systern som är ledig heter alltså Hera Hortensia, först trodde jag att det skulle bli den tösen som skulle bli vår, men Hazel Zoey ville alltså annorlunda. Att vi inte kunde välja den lilla viltfärgade Hale Bopp visste vi ju, för att hon skulle gå till avel. Men när vi förstod att det var blåa Somali som gällde började vi titta på dessa lite ovanliga färger, bilder på nätet helt enkelt – vi blev snabbt förtjusta. Väldigt förtjusta. Det var lätt att ändra inställning efter det att vi var på jakt efter Sorrelfärgade Somali. Vi är helt sålda på blåa Somali idag, också! Rasen Somali är otroligt fascinerade, man kan bli rejält fast. Jag är fast i rasen, en Somalihona med namnet Chiva förändrade en viktig del av min personlighet, men det är en annan och lång lång historia.

Här får ni en länk till uppfödaren i Solna, norr om Stockholm. S* All Inclusive Somali.

Hera Hortensia
Hera Hortensia
Hazel Zoey Lazuli
Hazel Zoey Lazuli
Hale Bopp
Hale Bopp
Hazel och Hera pussas, Hera till höger
Hazel och Hera pussas, Hera till höger
Hera till höger
Hera till höger

 

Hazel Zoey kommer att få träffa vår vackra, näpna Somalihona Zorba. Idag tolv och ett halvt år gammal. Zorba blev ensam när vår fantastiska Somalihona Chiva gick bort, Zorba blev verkligen sorgsen, precis som vi. Speciellt tog jag den förlusten hårt. Hazel Zoey kommer till oss för att få ordning på den rubbabde balansen igen, så enkelt.

 

1 kommentar: